O NÁS

Česká Suzuki asociace (ČSA)

Česká Suzuki asociace, z. s. byla založena v roce 2017 a je jednou z členských zemí Evropské Suzuki Asociace (ESA). Jejím posláním je rozvíjet a chránit vzdělávací hudební metodu a filozofii japonského pedagoga Shinichi Suzukiho a zajišťovat profesionální standardy Suzukiho metody v ČR. ČSA je jedinou organizací v České republice, které je na základě dohody mezi Evropskou Suzuki asociaci a Mezinárodní Suzuki asociací uděleno právo k užívání jména a značky „Suzuki“.

Stanovy ke stažení zde.

ČSA slouží jako platforma pro učitele, studenty, rodiče, hudebníky a příznivce Suzukiho metody v ČR a zajišťuje tyto aktivity:

- výuka dětí od 3 let Suzukiho metodou (v současnosti hra na housle a klavír)

- organizace koncertů, workshopů, přednášek a seminářů

- podpora vzdělání učitelů v souladu s pokyny ESA

- podpora certifikovaných Suzuki učitelů v realizaci vlastní praxe při výuce Suzukiho metody

- ochrana Suzukiho metody a její užívání pouze kvalifikovanými Suzuki učiteli

Představenstvo ČSA

Jana Hrabaňová – předsedkyně

Martina Pudelová – místopředsedkyně, tajemnice

Uršula Fortin

Maria Bengoechea